9-10-11
Juni 2017

Kasteel de Merode - Westerlo

Praktische info


Welkom

Het grootse klassiekerevenement in België vindt dit jaar plaats op 9, 10 en 11 juni. Je krijgt waar voor je entreekaart van de 4de editie van de Coppa Classic Days. Het entreekaartje is geldig tijdens het ganse weekend

Kaarten zijn te koop aan de kassa:

- auto met 2 passagiers: €20,00
- volwassen: € 10,00
- kinderen t.e.m. 14 jaar: gratis toegang

 

Programma

VRIJDAG

19u00 - 01u00 Dinner (enkel op reservatie) & Dance met special guest

 

ZATERDAG

08u00 Binnenkomst deelnemers Coppa Classic Tour + Ontbijt

09u30 Start Tourrit

16u45 - 18u00 Aankomst deelnemers + Receptie

19u00 - 03u00 Dinner (enkel op reservatie) & Dance met special guest

 

ZONDAG

08u30 - 10u30 Binnenkomst deelnemers Concours d'Elegance de Merode

12u00 - 15u00 Doorlopend culinair buffet (enkel op reservatie)

10u30 - 15u00 Inspectie vakjury

15u30 - 17u30 Prijsuitreiking Concours d'Elegance de Merode

18u00 Einde event

 

Bezoeker MET klassieker

Komt u als bezoeker met uw eigen klassieker, dan bieden wij u de mogelijkheid om deze, zolang er ruimte is, te parkeren op het evenementen terrein. Inzittenden dienen uiteraard in het bezit te zijn van een entreebewijs. (Oldtimers die vooraf via de site hebben ingeschreven kunnen het terrein gratis betreden.) De ingang voor deelnemers met klassieker is ter hoogte van de kasteelpoort aan DE MERODEDREEF - WESTERLO. Onze medewerkers zullen u hier gepast onthalen.

  

Bezoeker ZONDER klassieker

De ingang voor de gewone bezoekers is ter hoogte van de kasteelpoort aan de  POLDERSTRAAT 51 - WESTERLO. Onze medewerkers zullen u hier gepast onthalen.  Er is géén ingang voor de gewone bezoekers langs de Merodedreef. Deze is voorbehouden voor de deelnemers met klassieker. U zal daar doorverwezen worden naar de bezoekersingang.

Parkeren kan op de Merodedreef en in de omringende straten langs het Kasteel de Merode. Er is géén parkeerplaats op het domein zelf, deze is voorbehouden voor de deelnemers met klassieker.

 

Info voor de omwonenden

Geachte buurtbewoner,

Er wordt hard gewerkt aan de organisatie van de Coppa Classic op het domein de Merode. Wij zijn zeer trots dat wij onze Coppa Classic op het domein de Merode mogen en kunnen organiseren.

Wij doen er alles aan om de overlast in de buurt door parkeren te minimaliseren en hebben diverse extra parkeerplekken op en om het terrein aangewezen in overleg met de gemeente.
Door  wegbewijzering hopen wij dat onze bezoekers zich zoveel mogelijk aan de aangewezen parkeerplaatsen houden.

Om de drukte op  zaterdag en zondagmorgen zoveel mogelijk te beperken, hebben wij de leveranciers  gevraagd zoveel mogelijk in de loop van de week te leveren. Uiteraard zal het door de toestroom van bezoekers aan ons evenement dit betreffende weekend, drukker zijn dan gebruikelijk. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Op vrijdag- en zaterdagavond zal er in de grote tent op het  domein de Merode een feest worden gehouden met muziek. Dit zal uiterlijk tot 03:00 uur duren en wij doen ons uiterste best om de decibels binnen de perken te houden

De opbrengst van deze organisatie zal volledig geschonken worden aan de sociale doelen die wij ondersteunen. Meer informatie hierover op sociale projecten

 

Historie

Een Concours d’Elegance, Frans voor een wedstrijd om elegantie, stamt uit de 17e eeuwse Franse aristocratie welke met door paarden getrokken koetsen door de Parijse parken paradeerde in de zomer.

De koetsen werden langzaamaan paard-loos en werden de samenkomsten meer dan alleen paraderen maar een competitie (concours) tussen auto eigenaren wie de mooiste had. Hiervoor werd ook toen al een gerenommeerde jury samengesteld.

Notabele Concours d’Elegance in de wereld zijn nu bijvoorbeeld: Concorso d’Eleganza Villa d’Este, Pebble Beach Concours d’élégance en Concours d’Elegance Paleis Het Loo.

Vandaag de dag is een Concours d’Elegance een wedstrijd tussen klassieke auto’s welke gejureerd worden op verschillende vlakken. Restauratie, originaliteit, is de auto compleet of is hij in unieke gepreserveerde staat zonder restauratie?

Het jureren wordt vandaag de dag gedaan door specialisten uit het vakgebied waaronder auto ontwerpers, journalisten, veiling meesters en verzamelaars.